BESt-Tas

START OP 1 NOVEMBER

De BESt-Tas is het jongste inzamelmiddel van de gemeente Stichtse Vecht. In het leven geroepen om oude boeken, electrische apparaten, speelgoed en textiel uit de grijze container te houden.
Met de BESt-Tas wordt het u makkelijk gemaakt om deze spullen gescheiden te houden en aan te bieden. Dit maakt het hergebruik van de producten en materialen mogelijk en vermindert de hoeveelheid restafval. Daarnaast zorgt de inzameling en sortering van de BESt-Tas voor sociale werkgelegenheid.

De BESt-Tassen worden opgehaald door de samenwerkende kringloopbedrijven binnen de gemeente. De tassen gaan naar het kringloopbedrijf. Daar sorteren de medewerkers de ingezamelde spullen uit. Herbruikbare en verkoopbare spullen worden verkocht in de winkel. Van de overige, niet verkoopbare goederen wordt het materiaal gerecycled.

Wat mag er in de BEStTas?

BOEKEN Geef uw oude boeken een nieuw leven. Nog bruikbare boeken krijgen een plek in de kringloopwinkel. De overige boeken worden verwerkt als oud papier.
ELECTRISCHE APPARATEN Ook kleine elektrische apparaten mogen in de tas. Er geldt: alles waar een stekker aan zit of waar een batterij of accu in zit, kunt u erin kwijt. Het mogen zowel defecte als werkende apparaten zijn.
Oude frituurpannen moeten wel helemaal goed schoon worden gemaakt!
SPEELGOED Speelgoed en knuffels mogen in de BEStTas
TEXTIEL Alle textiel mag in de BEStTas: kleding, schoenen (aan elkaar gebonden), huishoudtextiel, gordijnen, lakens, dekens, lappen, tassen en riemen. Ook versleten en kapot textiel mag erin, bijna alles kan hergebruikt worden!
Alleen ernstig vervuild of nat textiel kunt u niet in de tas doen.
OVERIGE Alle andere kleine, niet breekbare, kringloopgoederen, zoals pannen, kerstartikelen, keukengerei.


Wat mag er niet in de BEStTas?

TIJDSCHRIFTEN Deze mogen gescheiden worden bij het oud-papier
BREEKBARE SPULLEN Bijvoorbeeld glas en serviesgoed kunnen niet in de BEStTas. Liever apart naar de kringloopwinkel brengen of laten ophalen.
SCHERPE VOORWERPEN Bijvoorbeeld messen
FRITUURPAN MET INHOUD Het vet mag er niet meer in zitten
RESTAFVAL  

Werkwijze:

Is uw BESt-Tas vol?

Bel het centrale nummer 085-1045474.
Kringkoop of De Sirkel komen de tas bij afhalen. U ontvangt dan direct weer een lege tas van de chauffeurs.

De BESt-Tas is een samenwerking tussen de gemeente Stichtse Vecht en kringloopbedrijven Kringkoop en De Sirkel.