Hergebruik in Goudestein!

Altijd al willen weten wat een stylist voor uw woninginrichting kan betekenen? Neem dan eens een kijkje op de werkkamer van wethouder Linda van Dort in Goudestein op 7 juli 2016. Na de restauratie is Goudestein weer in gebruik genomen door de bestuurders. Voor deze kamer (die zij deelt met wethouder Vital van der Horst) zijn tweedehands meubels uitgezocht bij kringloopwinkel De Sirkel uit Maarssen. Deze meubels passen goed bij de sfeer van het meer dan 250 jaar oude gebouw.

Wethouder van Dort: “Ik geniet dagelijks van de reacties van collegae en bezoekers. Het is verrassend, iedereen heeft er een mening over. Dat is waar het mij om gaat. Bewustwording creëren dat we materialen zien als onderdeel van de circulaire economie. Eerst bewustwording en vervolgens komen tot een gedragsverandering. Onze kamer is de etalage van een prachtige kringloopwinkel waar alles wat je ziet ook te koop is. Een winkel waar iedereen graag komt om leuke dingen uit te zoeken. Ik dank daarom De Sirkel voor de inspanningen die het heeft verricht om deze spullen aan te leveren”.

Stichting Kringloopwinkel De Sirkel, onder begeleiding van VM coördinator Nadia Teleba en Bedrijfsleider Simeon Rinsampessy, is verantwoordelijk voor de meeste meubels en de aankleding. Deze zijn ook te koop. Inmiddels zijn de staande lamp en de metronoom al verkocht. Kortom kom gezellig snuffelen en kijk wat er nog meer staat. Zo staat er nog Meisen servies en een Delfst blauwe vaas. Iets voor u? Voor de prijs hoeft u het niet te laten….

Bedrijfsleider Rinsampessy: “De Sirkel is trots dat ze in samenwerking met de Gemeente, in het bijzonder Linda van Dort, wethouder van o.a. duurzaamheid en milieu. Dit project omtrent hergebruik heeft mogen realiseren. Met deze samenwerking geeft de gemeente en de Sirkel een letterlijk kijkje in de mogelijkheden op het gebied van hergebruik, design en duurzaamheid”.

De Sirkel betekent inmiddels meer voor de gemeente. Zo zijn er recent een vijftal fietsen afgenomen om in te zetten als dienstfiets voor de ambtenaren. Deze zullen naast de andere vervoersmiddelen ingezet worden. Fietsen is duurzaam, sportief en nog gezond ook.