Bijzonder werkbezoek aan kringloopwinkel De Sirkel

Op vrijdag 10 mei 2013, heeft Zuster Cecylia – directeur van een Pools kinderhuis – met zes kinderen zijn te gast geweest bij Kringloopwinkel De Sirkel in Maarssen. Vanaf 15.00u werd er een leuk en afwisselend programma aangeboden.

Het werkbezoek van zuster Cecylia  en zes kinderen uit haar huis, is een initiatief van de Stichting Steun Kinderen  in Polen [www.poolsetoeter.nl]

Deze Stichting en De Sirkel werken al jarenlang samen in de uitwisseling van tweede hands goederen die op verzoek van kinder- en verpleeghuizen uit Polen beschikbaar worden gesteld. Zuster Cecylia geeft leiding aan een kinderhuis aan de uiterste oostgrens van Polen. In het kinderhuis wonen kinderen met een meervoudige beperking. Met zes kinderen bracht zuster Cecylia in mei een werkbezoek aan Nederland om zich te oriënteren op het concept van de zorgboerderij.

Van 5 tot en met 15 mei verbleven ze op zorgboerderij De Vijfsprong in Vorden. In de twee weken daarop liepen ze stage op zorgboerderij De Groote Modderkolk in Loenen om ervaring opdoen in tuinieren, zuivelbereiding, veeverzorging en erfonderhoud.

Op 10 mei bezochten de kinderen en zuster Cecylia  de winkel aan de Diependaalsedijk, waar ze kennis maakte met de werkzaamheden van een kleinschalig  kringloopbedrijf en de medewerkers die daar werkzaam zijn. De Poolse kinderen verzorgde een kleine voorstelling.

Aansluitend kregen de meiden van een professionele kapster de nieuwste coupe en werden ze opgemaakt. Een speciaal verwenmoment voor deze meiden.
Het middagprogramma werd afgerond met een dansles, waarin nieuwe danstechnieken op het programma stonden. Het werkbezoek aan Maarssen werd afgesloten met een gezamenlijke maaltijd. Belangstellenden werden van harte uitgenodigd voor dit bijzondere werkbezoek.