Vrijwilligerscentrale lanceert campagne ‘Vrijwilligers zijn helden!’

Maarssen, 12 juni 2019 – Vrijwilligers zijn helden! Dat is de boodschap van de nieuwe campagne van de Vrijwilligerscentrale Stichtse Vecht. Doel is om alle vrijwilligers uit de gemeente in het zonnetje te zetten voor hun belangeloze inzet. De campagne duurt van 24 tot 30 juni 2019.

Samen met lokale organisaties wil de Vrijwilligerscentrale laten zien hoe belangrijk vrijwilligers zijn. Drie lokale vrijwilligers zijn het gezicht van de campagne en delen hun ervaring ter inspiratie. Zo geeft Syrische vluchteling Makhoul computerles, rijdt Cora als chauffeur op de Buurtbus die zonder vrijwilligers geschrapt zou worden en steekt Michiel sinds zijn burn-out de handen uit de mouwen in de natuur.

Échte vrijwilligers

Laura Raimondo, woordvoerder: “In Stichtse Vecht steken ruim 25.000  vrijwilligers iedere week meer dan 100.000 uur belangeloos hun handen uit de mouwen. In onze campagne gebruiken we daarom geen foto’s van modellen, maar van échte vrijwilligers uit de gemeente. Dankzij sponsoring door de gemeente, zullen zij op verschillende plekken langs de weg op grote reclameposters te zien zijn. Op onze website kan iedereen de persoonlijke ervaringen van deze vrijwilligers lezen.”

 

Gratis poster bestellen

Tientallen maatschappelijke organisaties ontvangen een Heldenpakket met posters, stickers, koeken en tips voor sociale media, waarmee ze de waardering voor hun vrijwilligers kunnen tonen. Ook winkels, restaurants, verenigingen en inwoners zijn van harte welkom de poster op te hangen. Deze kan gratis besteld of gedownload worden op www.vrijwilligersstichtsevecht.nl/helden.