Een tweede leven voor boeken, elektrische apparaten, speelgoed en textiel

bestTas-01

Foto: v.l.n.r.: de heer Simeon Rinsampessy (De Sirkel), mevrouw Méréte Gerhards, de heer Floor Groenendijk (Kringkoop) en wethouder Linda van Dort.

STICHTSE VECHT-MIJDRECHT > Een dezer dagen valt bij iedereen een zogenaamde BEStTAS op de deurmat. Linda van Dort, wethouder Duurzaamheid en Milieu, overhandigt aan een inwoner, mevrouw Méréte Gerhards de eerste tas. “Met deze tas verbeteren wij de service naar onze inwoners. Een belletje naar een van onze twee kringloopbedrijven en de tas wordt aan huis opgehaald”, benadrukt de wethouder.

Méréte is een van de deelnemers van de 100-100-100 actie die begin dit jaar in Stichtse Vecht is gehouden. “De vraag hoe wij er op dit moment voor kunnen zorgen dat ook toekomstige generaties aangenaam kunnen leven op onze aarde houdt mij bezig. De wereldbevolking neemt snel toe. De verwachting is het er in 2050 ca 10 miljard bewoners zijn. Door het gescheiden inzamelen van grondstoffen hoop ik een positieve bijdrage te kunnen leveren. Ook kleine acties tellen! De BEStTas is hier een goed voorbeeld van”, aldus Méréte.

De BEStTAS is een tas waar u ‘oude’ boeken, elektrische apparaten, speelgoed en textiel in kunt stoppen. Deze spullen zijn een 2e leven meer dan waard én u doet er een ander een groot plezier mee. De twee samenwerkende kringloopbedrijven Kringkoop en De Sirkel halen deze spullen gratis bij u op. “Wij sorteren de ingezamelde spullen. Herbruikbare en verkoopbare spullen gaan naar de winkel en worden daar te koop aangeboden. Van de overige, niet verkoopbare goederen, wordt het materiaal gerecycled”, vertelt Floor Groenendijk, bedrijfsleider bij Kringkoop.

“Weggooien van kostbare kleding en bruikbare spullen is zonde”, benadrukt Simeon Rinsampessy, directeur van De Sirkel. “Zowel wij als Kringkoop werken nauw samen met de gemeente om de afvalberg te verminderen. We hebben geen winstoogmerk en bieden werkgelegenheid aan meer dan 100 mensen met een (grote) afstand tot de arbeidsmarkt.”

Meer informatie vindt u op www.kringloopstichtsevecht.nl. U kunt ook een e-mail sturen naar besttas@kringloopstichtsevecht.nl.