Werken bij de Sirkel

De Sirkel zoekt nieuwe Bestuurders!

Stichting De Sirkel bevordert participatie van mensen in de samenleving. Onze speciale aandacht gaat naar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wij creëren ruimte voor re-integratie en sociale ontwikkeling. Daarnaast houden wij ons actief bezig met duurzaamheid en zetten wij ons in voor een beter milieu mede door hergebruik, recycling en grondstoffen scheiding. De Sirkel fungeert als schakel tussen de reguliere arbeidsmarkt en de samenleving. De Sirkel is een dynamische en flexibele organisatie met 16 betaalde medewerkers 55 vrijwilligers en heeft 2 goed geoutilleerde werklocaties.

Alle vacatures worden hier geplaatst. Zit er momenteel geen passende baan tussen? Dan kan je altijd een open sollicitatie sturen naar Stichting Kringloopwinkel De Sirkel: s.rinsampessy@desirkel.nl, t.a.v. directeur Simeon Rinsampessy, Nassaustraat 55, 3601 BB Maarssen.

Bestuurders gezocht!

Stichting Kringloopwinkel De Sirkel zoekt per direct leden voor het bestuur, vacant zijn:

 1. Voorzitter
 2. Secretaris
 3. Penningmeester
 4. Vice-voorzitter
 5. Winkelmedewerker (Vrijwilliger) vanuit het verkoopteam (coördinator)
 6. Winkelmedewerker (Vrijwilliger) vanuit het verkoopteam

Voor contact, vragen of een oriënterend gesprek kunt U contact op nemen met: Simeon Rinsampessy, directeur van de Sirkel, email: s.rinsampessy@desirkel.nl tel: 06 381 583 02. Mocht je worden uitgenodigd dan zal er een gesprek plaatsvinden in samenspraak met onze Branche vereniging de BKN,

Bestuurders van stichting kringloopwinkel de Sirkel zijn niet in loondienst en vallen niet onder werknemersverzekeringen. Er moet dus een passie aanwezig zijn in het bestuur van de stichting. De passie kenmerkt zich door enthousiasme en betrokkenheid. De bestuurders krijgen alleen een vergoeding voor gemaakte onkosten. Deze vergoeding is max. euro 1.500,- per jaar (belastingvrij)

Bij een stichting die door de Belastingdienst is aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI), mag een bestuurder geen loon ontvangen voor zijn bestuurstaken.

Stichting kringloopwinkel de Sirkel kent een bestuur op afstand en werkt volgens het bestuur+directie-model, met een bestuur en een directeur voor de uitvoerende taken. De directeur is verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van de organisatie. Meer informatie vindt u in de Code Cultural Governance die bij de stichting van toepassing is.

Het bestuur komt 5 tot 6 keer per jaar bijeen om de ontwikkelingen en de bedrijfsresultaten door te nemen.

Wij zoeken bestuursleden die zich betrokken voelen bij de hoofddoelstellingen van de Sirkel.

De hoofddoelstellingen onderschrijven onze betrokkenheid en inzet voor een circulaire economie.

De kern waarden van de Sirkel organisatie is enthousiasme uitdragen en betrokkenheid tonen naar elkaar en de klanten (waaronder de stakeholders.)

Vrijwilligerswerk

De Sirkel is opzoek naar enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om gezamenlijk een steentje bij te dragen aan een beter milieu. Er is vraag naar mensen die in de winkel en/of achter de schermen werkzaam willen zijn. Daarnaast zijn wij ook heel specifiek opzoek naar:

Kassa en winkel medewerker m/v

 • Verkopen van herbruikbare goederen, winkel mooi maken door gezamenlijk te werken aan de winkel presentatie!!

Chauffeur en of bijrijder

 • belader bezorg en ophaalwagen

Fietsreparatie

 • repareren van tweedehands fietsen

Prijzers

 • winkelinrichting en prijzen van goederen

Sorteerders

 • sorteren van goederen waaronder kleding, boeken, huisraad

Electra

 • electra testen, kleine opknapklussen

Schoonmaak

 • schoonmaak werkzaamheden in en rondom de winkel en kantine

Interesse? Neemt u dan contact met ons op, telefoon 0346 – 590361.

Wij komen graag in contact met vrijwilligers die het leuk vinden om de handen uit de mouwen te steken. Er zijn diverse soorten vrijwilligerswerk. Wij bieden een onkostenvergoeding, een lekkere kop koffie en natuurlijk zinvol werk in een prettige werkomgeving. Wilt u eens komen kennismaken? Neem contact op met Ton Wijman of Nadia Janssen van Doorn: 0346 – 590361

Een vrijwilliger aan het woord:
Voor mij is werken hier elke dag een feest. Ik werk bij de afdeling Inbreng. Daar komen bewoners van Maarssen hun bruikbare spullen brengen. En als ik die dan aanpak, lijkt het elke keer net of ik een kerstpakketje mag uitpakken. De spullen sorteer ik en zet ik klaar voor de medewerkers van de winkel. Ik ga met veel collega’s om en spreek veel klanten. Ik ga met veel plezier naar mijn werk!”

Stage lopen

Kringloop De Sirkel is een erkend leerbedrijf.